10 reasons you should do more road trips

Being Yourself

Traveling alone, with your squad, with your family or your partner, road trips are one of the most amazing way to travel and discover the world around you. Everyone should experience at least one road trip in his or her life. Road trip is my favorite way to travel and here are 10 reasons I love about road trips.

10 reasons you should do more road trips.

1. You can see the real world: you can see actual communities, natural wonders along the way and see for yourself how people live in particular area.

2. You are free and have more time: you are in complete control of when you start your trip, when you stop, for how long and where. You are free to relax, take one step at the time and change you itinerary as you wish.

3. You meet new people: outside of what you know, what…

View original post 308 more words

COMPREHENSION / Poem by Natalia Govsha

ATUNIS GALAXY POETRY

Poem by Natalia Govsha
 
 
COMPREHENSION
 
The snow… Slowly… Flew…
Onto the sidewalk.
Sumptuously.
He breathed.
And melted –
white on black.
Luxuriously
he crossed the line
without knowing it,
but feeling –
for only a moment
with a miracle he shone,
magnificent.
And below the line,
like truth snow-white,
descended from pure sky,
he mixed with black
and disappeared
into oblivion.
 
©Natalia Govsha

View original post

Kalendari poetik: Antonella Anedda 22 dhjetor 1955 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

ATUNIS GALAXY POETRY

Antonella Anedda

Kalendari poetik: Antonella Anedda 22 dhjetor 1955

Poete, eseiste italiane, u lind në Romë, më 22 dhjetor 1955 (wikipedia), por një burim tjetër thotë në vitin 1958. Është lauruar në universitetin La Sapienza në Romë, Venecia (Fondacioni Cini) dhe Oksford ku mori dhe titullin Doktor në Filozofi. (PhD). Ka dhënë mësim në Universitetin e Sienës dhe në Universitetin italian në Lugano (Zvicër). Libra të saj janë përkthyer në anglisht, spanjisht etj. Në shtator 2019 iu dha doktorata honoris causa nga Universiteti i Sorbonës (Paris). Ja një poezi prej saj:

AJRI ËSHTË PLOT KLITHMA

Thua mjaft të mos kesh faj dhe nuk ndëshkohesh,
por ti faje ke.
Plot klithma është ajri. Aty janë, ngjitur në mure,
gërvish paksa dhe duken.
Nga tullat dalin psherëtima, copëra fjalësh.
Patkoj kuajsh të cofur qarkojnë pamje betejash.
I mbajnë për pak, para se në të ardhmen të nisen, pa korniza.

Ç’na bën…

View original post 52 more words